Ученици от различни училища се включиха в лекоатлетически многобой
Ученици от различни училища се включиха в лекоатлетически многобой / DarikNews, архив

Близо 150 ученици от различни училища се събраха завчера на градския стадион за да се включат в лекоатлетически многобой. Основното направление на многобоя бе „Социално приобщаване чрез спорт“ и се организира от Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“, като частот кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Включените в състезанието дисциплини бяха 60м. гладко бягане, скок на дължина със засилване, а за трета дисциплина състезателите имаха избор между тласкане на гюле или бягане за издръжливост. След отличното си представяне, всички участници бяха наградени за заслужените им резултати с медали, а при отборното класиране възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ грабнаха купата за първо място за девойки 9-10 клас. Купите при момчета 5-6 клас, момичета 5-6 клас и юноши 9-10 клас бяха заслужено връчени на младите спортисти от СОУ „Възраждане“.

Целите на проведения многобой са да се създадат условия за интеграция чрез спорт на ученици с различен социален статус, както и да бъдат насърчени всички деца към активен двигателен режим и системни спортни занимания.

Организаторите от Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ имат надежди състезанието да се превърне в ежегодна традиция, привличайки все повече ученици в света на спорта.