Билд: Меркел позволи на Ердоган да изнася турски ценности в ЕС
Билд: Меркел позволи на Ердоган да изнася турски ценности в ЕС / БГНЕС, архив

Германският канцлер Ангела Меркел не общува с турската опозиция. Това заяви в интервю за "Билд" главният редактор на вестник "Джумхуриет" Джан Дюндар.

"Меркел игнорира тези, които искат да утвърдят в Турция европейските ценности и принципи. Вместо това Реджеп Ердоган изнася своите турски принципи в Европа и вече изпраща на съд германските журналисти. Това би било смешно, ако не беше тъжно", заяви Дюндар, отбелязвайки, че половината от населението на Турция не е съгласно с Ердоган.

По време на своите визити в страната Меркел не чува тази част от обществото, което се обявява в защита на свободата, човешките права, секуларизма и демокрацията.

Дюндар заяви, че разбира позицията на канцлера на фона на сложната ситуация с мигрантите, с които ЕС се опитва да се справи с помощта на Турция. "По тази причина Меркел иска да намери начин да общува с Ердоган. Тя си има работа с деспот, с който нямат нищо общо", добави турският журналист.

Дюндар призова германския канцлер да се срещне с него и да поговорят затова, което правителството пропуска, за сделката, за мигрантите и положението на медиите.

Източник: БГНЕС