Общинските спортни бази -безплатни през цялата седмица
Общинските спортни бази -безплатни през цялата седмица / Dariknews.bg,архив

Община Стара Загора ще отбележи Европейската седмица на движението и спорта, 23 - 29 май, с редица събития, подходящи както за професионални спортисти, така и за любители.

По този повод, през цялата седмица достъпът до общинските спортни бази в града ще бъде безплатен, като всички, които имат желание да ги използват, ще трябва да заявят това на място, за да бъде създаден график.

В събота, 28 май, на игрищата за бадминтон в парк „Митрополит Методий Кусев", от 9.00 до 11.00 часа, спортният клуб по бадминтон ще покаже уменията си.
СНЦ „ПЗД-фемили-2015 клуб по танци", съвместно с Община Стара Загора, са подготвили още интересни събития. В 11.00 часа, на игрищата за бадминтон ще започне йога гимнастика с йога клуб „Ахимса", а в 11.30 часа ще има детско раздвижване със салса клуб „Кариби", които ще представят уроци и за възрастни (50+ г.) от 14.00 часа. Аеробика и танци ще има в 15.00 часа, както и в 16.00 часа.

В неделния ден, 29 май, има предвиден поход до местността „Чешмата", а тръгването ще е от игрищата за бадминтон на Аязмото. Освен това, вратите на тренировъчния аул на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, който се намира в старозагорския зоопарк, ще е с отворени врати за посетители.

От 28 май до началото на юни месец, в Стара Загора ще се проведат и квалификации за международен тенис турнир в категория „Features".