Концертен маратон на АМТИИ по случай празника
Концертен маратон на АМТИИ по случай празника / Дарик архив

Уникален концертен маратон подготвя Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство за 24 май. Събитието ще се реализира със съдействието на Община Пловдив и е посветено на Деня на българската писменост и култура и на „Пловдив 2019“. В проявата за първи път ще се включат всички художествени състави на академията по изкуствата.

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани на 24 май от 16 часа на сцената до Общината. В магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове ще се включат Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър,  Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю, дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Концертът стартира в 15.30 часа с шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17.00 часа на сцена „Ядрото“ в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма.