Волейболни легенди идват за мач-спектакъл в Габрово
Волейболни легенди идват за мач-спектакъл в Габрово / sport-gabrovo

Волейболен мач-спектакъл гласи за следващия петък Николай Григоров. Шоуто носи името "Магията на волейбола" и ще се проведе в спортна зала "Орловец", като обединява няколко събития в едно. В основата му е 50 годишния юбилей на президента на „КВК Габрово".

Това съобщава sport-gabrovo.

Ще бъде отбелязана и 10-годишнината от създаването на ВК„КВК Габрово", въпреки че отборът от една година насам не участва в българските първенства, както и раждането на нов габровски волейболен клуб - ВК" Коко Волей 2016".

Акцент на събитието ще бъде и бенефисът, който ще направят четирима бивши играчи на „КВК Габрово". Това са разпределителите Димитър Божилов и Николай Найденов, центърът Красимир Гайдарски и посрещачът Христо Запрянов.

Мачът ще противопостави отборите "Легенди на България" срещу „Звездите на Габрово". Легендите ще бъдат водени от единствения българин член на световната зала на славата в Холиоук, Масачузетс (САЩ) - Димитър Златанов. В неговия състав ще бъдат големи имена в българския волейбол, като Евгени Иванов - Пушката, Борислав Кьосев, Димо Тонев, Мартин Стоев, Людмил и Найден Найденови, Димитър Божилов, Петър Узунов и др.

От другата страна на мрежата ще бъде звездният тим на Габрово, съставен от играчи носили екипа на КВК Габрово - Вальо Кънев, Христо Запрянов, Станислав Петков - Балки, Краси Стефанов, Краси Гайдарски, Мартин Палийски, Найден Найденов, Коце Стойков. Либеро на отбора ще бъде роденият в Габрово национал Теди Салпаров. Начело на „Звездите на Габрово" естествено ще бъде дългогодишният треньор на КВК Любомир Герасимов. Юбилярят Николай Григоров, състезавал се в клубни първенства на три континента, ще се включи и в двете формации.

Двата състава ще излязат със екипи на „Асикс" специално подготвени за събитието. Съдии на срещата ще бъдат братът на Коко Григоров - Христо Григоров, който е бивш състезател на Габрово и „Миньор" (Перник), и Деко Григоров - изпълнителен директор на „Казанлък Волей" и член на УС на БФВ.

Шоуто се казва „Магията на волейбола" и заради специалното участие на „магьосниците" Дани Белев и Мистър Джим от QUICK HANDS Project. За доброто настроение на всички ще се погрижат и танцьорите от балет „Мания".

Коко Григоров обещава на публиката още изненади и специални гости. Ще има много игри с награди за зрителите, а водещи на събитието ще бъдат известният като Инспектор N-Joy радиоводещ Генчо Генчев, който е бивш волейболист, и DJ Теди Джорджо. Мачът е на 27-ми май (петък) от 18 часа.

Билети може да намерите в кафе „Колизеум", на входа на спортна зала „Орловец".