„Дунав“ празнува на върха на брега на реката
„Дунав“ празнува на върха на брега на реката / netinfo

Футболисти, треньори и ръководство на „Дунав“ отпразнуваха заедно завръщането на отбора в „А“ група след 25-годишно прекъсване.

Както вече съобщихме, „драконите“ получиха златните медали и шампионската Купа за първо място място в „Б“ група на специална церемония веднага след последния съдийски сигнал на срещата от 29-ия кръг на втория футболен ешелон на дунавци срещу „Верея“ Стара Загора (1:0) на Градския стадион в Русе.

Празненствата започнаха веднага след това. Действията на охраната, която не допусна феновете до терена, потъмни за кратко светлия празник. Добрите емоции обаче надделяха и нещата постепенно се успокоиха. Запалянковците също стигнаха до своите любимци, а снимките и поздравленията продължиха дълго на стадиона и около него.

Президентът на клуба д-р Симеон Симеонов осигури и подобаващо отбелязване на повода за отбора. Той отпразнува з“А“връщането в ресторант „Панорама“ на Гранд хотел „Рига“. Емблематичното място на върха на хотелския комплекс на брега на река Дунав предложи лукс, изискана обстановка и невероятни вкусове за футболистите, треньорския щаб и ръководството.

 

Те получиха и допълнително внимание от неизменния призьор за най-добра гурме кухня на България в годишните награди на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, тъй като се оказа, че един от талантливите готвачи на „Панорама“ Диян Димитров е запален фен на „Дунав“. Той сподели, че за него е чест да подготви официалната вечеря на своите любимци, които пък му се отблагодариха със снимки с Купата, която спечелиха.