Зеленогорски видя лъжа и интрига в твърдения на депутат от РБ
Зеленогорски видя лъжа и интрига в твърдения на депутат от РБ / БГНЕС, архив

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски нарече абсолютна лъжа и поредна интрига изказване на Гроздан Караджов от гражданската квота на Блока за информация, според която ГЕРБ участва в договорка Ирина Бокова да бъде кандидат-президент. Гроздан Караджов представлява само себе си и няма никаква истина в това, което той е казал, категоричен е Зеленогорски, като уточни, че той самият за пръв път чува такова нещо. Твърденията на Караджов бяха категорично отречени и от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той дори подчерта, че от партията са уморени да опровергават неверни твърдения пускани в публичното пространство от ДСБ.

Цветанов: Уморихме се да отговаряме на неверни твърдения, пуснати от ДСБ

Съпредседателят на ПГ на РБ каза, че на Изпълнителния съвет на Блока във вторник е предложил на колегите от всички партии да помислят дали е възможно да преговарят с ГЕРБ и с Патриотичния фронт за евентуална обща, десноцентристка, патриотична кандидатура, която да се противопостави на "въжделенията на лявоцентристки кандидати", на опитите да бъде съборена властта в България с идеята да дойде на власт лявоцентристко правителство.
Според него е време да се търси обща кандидатура на управляващото мнозинство, като първо се обсъди каква ще е политиката и профилът на бъдещия президент и тогава да се говори за персонални номинации. Зам.-председателят на ПГ на РБ уточни, че ще чуят какви са кандидатурите на ГЕРБ и на Патриотичния фронт и ще предложат свои подходящи.

Депутат от РБ очаква дребни пазарлъци за личността на бъдещия кандидат-президент

ДБГ оценявали положително мандата на президента Росен Плевнелиев, особено по отношение на твърдата евроатлантическа ориентация на страната. За нас това е нещо изключително важно, в този смисъл аз не съм много щастлив от обстоятелството, че част от колегите в РБ, опитвайки се да убедят Плевнелиев да се кандидатира, всъщност го убедиха да не се кандидатира, коментира Найден Зеленогорски.

Според него колегите му от ДСБ, НПСД, БЗНС и Гражданския съвет са подценили ситуацията и са направили голяма грешка, която е навредила и на Блока, и на дясното и на кандидатурата на Плевнелиев, затова ги съветва да се извинят.

Източник: БТА