Във ВТУ откриха учебна зала за интерактивно обучение
Във ВТУ откриха учебна зала за интерактивно обучение / снимка: Пресцентър - Областна администрация

Областният управител проф. Пенчо Пенчев участва в церемония по откриването на нова учебна зала във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Кабинетът за  интерактивно обучение се намира в Корпус 4 на Стопанския факултет на Великотърновския университет. Учебната зала ще носи името на проф. Лилия Манолова Чанкова, дългогодишен преподавател във факултета и основател на катедра “Стопанско управление”.

Церемонията беше уважена и от доц. д-р Димитър Димитров, заместник- ректор по международната дейност на ВТУ, от декана на Стопански факултет доц. д-р Добринка Златева, от заместник- деканите на факултета, от председателя на Общото събрание на Стопански факултет, от преподаватели от катедрата „Стопанско управление“ и студенти.

Сред гостите бяха проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Радка Илиева от Института за икономически изследвания към БАН.

На откриването присъстваха и съпругът Стоян Чанков и синът на проф. Лилия Чанкова – гл. ас. д-р Емануил Чанков, които дариха на библиотеката на Стопанския факултет книги от научния фонд на бележитата преподавателка.
Свещенослужител от Великотърновска епархия отслужи водосвет за здраве, благоденствие, просперитет и успех в обучението на студенти в новата зала.