Какви са пораженията след пороя над Варна
Какви са пораженията след пороя над Варна / Petel.bg

Специална комисия, която ще описва и оценява щетите от поройните валежи в понеделник, вече е назначена от Община Варна. Най-много поражения са нанесени на инфраструктурата в село Константиново и в районите „Одесос“ и "Приморски", където има замърсени участъци от наноси.

Според метеоролозите над някои места във Варна са паднали около 80 л/кв. м, съобщи за Дарик Купен  Пашов - началник отдел „Дейности по защита на населението” в местната община. По думите му именно голямото количество валежи, изсипало се за кратко време, е причината градската канализация да не може да поеме водата.

Само един автобус на градския транспорт е закъсал в автоподлеза край спирка „Почивка“. Колата е успяла да запали след оттеглянето на водата.

Закъсали автомобили имаше и в наводнения подлез на ул. „Шипка“. Там наскоро беше правен ремонт, но не е сменяна канализацията.

Всички пешеходни подлези в морския град вече са проходими и се почистват от замърсяванията.

В общината няма постъпили сигнали за активизирани свлачища. Причината за падналите дървета на крайбрежната алея е подкопаването на брега от морската вода, каза още Купен Пашов.