Проф. Цветана Манева излиза на сцената на „Тара-ра-бумбия”
Проф. Цветана Манева излиза на сцената на „Тара-ра-бумбия” / Община Благоевград - пресцентър

Проф. Цветана Манева, Антоанета Петрова и студенти от Учебен театър на НБУ ще пренесат жители и гости на Благоевград в “Домът на Бернарда Алба”, информираха от пресцентъра на Община Благоевград.

Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” представя днес от 18:00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” постановката на Възкресия Вихърова, със сценограф Зарко Узунов и композитор Асен Аврамов.

Пиесата на Федерико Гарсия Лорка „Домът на Бернарда Алба” е считана за един от шедьоврите на автора. Тя е класическа драма за репресията, прелъстяването и предателството в семейство без мъже, където животът на жените се определя от строги културни и социални табута.

„Математика на сърцето” от 19:30 часа на Камерна сцена на блаоевградския театър ще предоставят на публиката нови изследвания върху факта, че сърцето притежава самостоятелна нервна система. Сърцето може да учи, помни и възприема. Постановката е по идея на Ирина Голева, Огнян Голев и Александър Деянов- Skiller, които са и действащите лица в нея.

„Математика на сърцето” е интердисциплинарен театрален проект на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и ултура „По действителен случай”. Текстът е на Здрава Каменова, сценичен дизайн и костюми- Христина Крумова, дигиталният дизайн на Симеон Янчев, изпълнителен продуцент е Петко Стоянов.

„Народен театър”- Битоля, Македония излиза на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” от 21.30 часа с „Последна нощ” на Игмар Вилкист. Постановката е психологическа драма, която докосва всички сетива и поражда емоции. Екипът, който ще преведе публиката до зловещата „Кристална нощ” от 1938 година, е режисьор- Андрей Цветановски, сценография Сергей Светозарев, костюми- Марта Дойчиновска, музиката е на Димитър Андоновски. Историята на една фамилия през зимата на сътресенията на времето ще разкажат Соня Михайлова и Мариян Георгиевски.