След Евровизия 2016 шведските медии заговориха и за България
След Евровизия 2016 шведските медии заговориха и за България / БГНЕС, архив
След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори и за България
86931
След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори и за България
След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори и за България
  • След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори и за България
  • След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори и за България

Четвъртото място за България на "Евровизия 2016" е изненада за публиката в Швеция. Това заяви пред Дарик Нели Варне, която живее в Стокхолм от 29 години. Тя обясни, че при предварителното представяне на конкурса в шведските медии за България не е споменато почти нищо.

Повечето българи, живеещи в Швеция, научават за участието на Поли Генова от Интернет, чрез Facebook и българските медии. След финала на конкурса за България, Поли Генова и песента й "Ако любовта беше престъпление" вече се говори, но коментарите са фокусирани повече върху това, че конкурсът се превръща по-скоро в политически.

За малкото българи, живеещи в Швеция, Поли Генова е звезда, те се гордеят с нея, защото с участието си тя е спомогнала за по-добрия имидж на страната ни.

Финалът на Евровизия 2016 в СНИМКИ

Преди конкурса "Евровизия 2016" в страната домакин Швеция за България и участието на Поли Генова не се говори, разказа пред Дарик Нели Варне.

"В предварителните разговори по шведската телевизия и по радиото никой въобще не споменаваше България и песента на Поли. Говореше се много за руското участие, за Австралия. Но никой не забеляза и не каза нищо за българското участие. Затова беше изненада и за мен", сподели Варне.

Страните, които подкрепиха българската песен на Евровизия

Телевизионният вот от Швеция за Поли Генова и песента и "Ако любовта беше престъпление" я подрежда на 7-мо място с 4 точки. За нашите сънародници там обаче с участието си Поли е подобрила имиджа на България, разказа Нели Варне.

"Много ми харесва песента. Мисля, че е свежа, вдъхновяваща. В Швеция има малко българи и има нужда от едно добро име, което да работи за всички нас. Това направи Поли не само за хората в България, но и за всички българи, които живеят в чужбина", посочи още Варне.

След "Евровизия 2016" в медиите в Швеция вече се говори за България.

Поли Генова: Чувствахме се на върха на щастието