Ще ни вали ли дъжд и в почивните дни около 24 май?
Ще ни вали ли дъжд и в почивните дни около 24 май? / ThinkStock/Getty Images

В следващите 10-15 дни не се очакват резки промени във времето. Днес ще бъде по-хладно, защото от северозапад нахлува по-хладен въздух. Атмосферен фронт, който ще ни донесе и превалявания.

След като премине този фронт, времето малко ще се стабилизира във вторник и сряда, но в следобедните часове не е изключено в отделни райони на страната да има превалявания.

Какво ще е времето до края на май

В четвъртък и петък страната ще попадне под влиянието на нов средиземноморски циклон. В петък и събота над цялата страна ще е облачно, с превалявания от дъжд, на места - интензивни. В неделя времето ще започне да се оправя.

Така времето ще е по-лошо в първия почивен ден от серията около 24-и май, а в неделя, понеделник и вторник се очаква по-стабилно време с повече слънце. Не е изключено да има и тогава превалявания, но няма да са като в събота - интензивни и с повече облаци.

След празниците ще нахлуе от северозапад по-студен въздух, а след това времето ще продължи по сегашния модел - сутрин с повече слънце, а следобед - с превалявания, чак до края на месеца.

Максималните дневни температури остават в границите като досега, 20-25 градуса.
Не се очакват нито много студени дни, нито извънредни горещини в следващите 10-15 дни.

Цялата средносрочна прогноза чуйте ТУК.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg