Няма основание за предсрочни избори, отсече Борисов
Няма основание за предсрочни избори, отсече Борисов / DarikNews.bg-Хасково, Ники Матанов

Според министър-председателя Бойко Борисов няма основание за предсрочни избори, дори и ако ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс бъде прието. Той каза това пред журналисти в Любимец, където официално бяха открити реконструираните железопътни отсечки Димитровград-Симеоновград, Любимец - гръцка граница и ремонтираната железопътна гара в града.

Борисов преряза лентата на скоростното жп трасе Любимец - Гърция (СНИМКИ)

Като пример премиерът посочи, че не статистиката на ГЕРБ, а европейската статистика отчита у нас нула процента инфлация, дава ни над три процента ръст в икономиката и рекордно ниска безработица. Борисов добави и аргумента, че гражданите имат три милиарда лева повече спестявания в банките за миналата година.

"Кое да предизвика избори, какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос - задавам такъв въпрос", отбеляза той, цитиран от БТА.

Калфин: АБВ няма да гласува на инат срещу всяко решение на управляващите

По думите му, ако от "Патриотичен фронт" решат да напуснат коалицията, "значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни...".

"Балансът е в здравия разум. Това нямаше да го има днес, ако не бях отстъпчив и ако не бях разумен - говоря за партията ГЕРБ. Надявам се да са всички такива", каза в заключение Бойко Борисов.