Във Венецуела ще пращат в затвора предприемачите, които саботират страната
Във Венецуела ще пращат в затвора предприемачите, които саботират страната / Guliver/Getty Images

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви пред свои привърженици на митинг във венецуелската столица Каракас, че е наредил конфискацията на предприятията, които са "парализирани от буржоазията", предаде АФП.

Мадуро каза, че е наредил и да бъдат пратени в затвора предприемачите, обвинявани, че "саботират страната".

Президентът съобщи също, че е разпоредил провеждането на военни учения на 21 май с цел да се посрещне всякакъв сценарий за външна заплаха.

Президентът на Венецуела увеличи минималната заплата в страната

В петък Мадуро удължи извънредното икономическо положение в страната. "Всеки, който иска да спре производството, за да саботира страната, ще трябва да си замине. И онези, които вършат това, ще трябва да бъдат закопчани с белезници и пратени в затвора", каза президентът пред хилядите си симпатизанти, събрали се в центъра на Каракас.

Заводите, които не работят, ще бъдат предадени на народа. Ще ми помогнете да върна всички предприятия, които са парализирани от буржоазията, продължи Мадуро.

От тези мерки могат да се окажат засегнати заводите на групата Полар, една от най-големите компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост във Венецуела. Тя преустанови производството на 30 април.

Източник: БТА