Арест за перничанин за нападение на екип на линейка
Арест за перничанин за нападение на екип на линейка / БГНЕС архив

Пернишкият окръжен съд уважи протеста на Районна прокуратура - Перник спрямо определена от съда мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 200 лева на Митко Митков и постанови задържането му под стража.

Митко Митков, известен с прякора Малкият Карабит, е обвинен за извършени от него престъпления по хулигански подбуди и причинени телесни повреди на повече от две лица.

Нова агресия над лекари от Спешна помощ, нападателят атакувал и полицаи (ВИДЕО)

Рано сутринта на Гергьовден, в двора на болницата, 21-годишният мъж нападна и наби шофьор на линейка, а по- късно след пристигането на полицаите, нападнал и тях като ги ритал по краката и опитал да се самонарани.

Криминално проявеният мъж бе задържан първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а впоследствие с прокурорско постановление за 72 часа.

По-късно съдът го е освободи от ареста срещу „парична гаранция" в размер на 200 лева. Сега, след протеста на прокуратурата, мярката за неотклонение е променена на задържане под стража. Разследването по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура - Перник.

Момче и момиче нападнаха екип на Спешна помощ в Перник

Инцидентът стана на 6 май сутринта в двора на пернишката многопрофилна болница. Митков е докаран с линейка в Спешния център за оказване на медицинска помощ, тъй като имал рана на главата. След напускане на центъра, младежът нападнал шофьор на линейка, а придружаващо го момиче заплашвало с нож свидетели на инцидента.