Да се състезаваш символично за 1 млн. евро
Да се състезаваш символично за 1 млн. евро / 100 вести

Австрийски и габровски студенти работиха една седмица заедно в Техническия университет и създадоха социални проекти, готови за внедряване в практиката. Преподавателят проф. Райнър Лойдъл и 10 студенти от Университета за приложни науки в Грац бяха гостите от Австрия на Стопанския факултет на Техническия университет, пише вестник "100 вести".

Проектът за студентска и преподавателска мобилност по програма „Еразъм“ има за цел да провокира креативното мислене на младите хора от двете страни, които трябваше да измислят социална иновация, приложима в социалната практика.

Тя трябва едновременно да има и социална мисия, да разрешава социален проблем, както и от нея да има икономическа полза. Проектът се изпълнява за втора година, но с различни студенти.

Габровски студенти от Стопански факултет със специалност „Социални дейности“ и колегите им от Австрия разработиха тази седмица 4 бизнес идеи и представиха и защитиха публично всяка една от тях. Символично те се състезаваха помежду си за финансиране от един милион евро.