Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни привлече вниманието на кинофестивала в Кан, заявявайки, че вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп никога няма да стане държавен глава на САЩ, предадоха световните информационни агенции.

Американците вярват повече на Клинтън, отколкото на Тръмп

Клуни и холивудската звезда Джулия Робъртс присъстваха на пресконференция по случай премиерата на новия филм "Пулсът на парите" ("Money Monster") с тяхно участие. Лентата, представена извън конкурсната програма, е режисирана от Джоди Фостър.

US издание показа шокираща фалшива първа страница (ВИДЕО)

"Няма да има президент Тръмп. Това няма да се случи, защото не изпитваме желание да издигаме страха на власт в нашата страна", заяви Джордж Клуни, който е засвидетелствал подкрепата си за претендентката за Белия дом на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Актьорът обвинява необходимостта на американските телевизионни мрежи от по-висок рейтинг за политическия възход на Доналд Тръмп.

Обама нарече на шега Клинтън своя приемничка

"Пулсът на парите" ("Money Monster") е първият филм от 12 години, в който Джордж Клуни и Джулия Робъртс се снимат заедно. Лентата разказва историята на телевизионен водещ на финансови новини (Клуни), който е взет за заложник от гневен инвеститор. Робъртс играе неговата продуцентка, която прави отчаяни опити да го освободи.

Източник: БТА