Плевнелиев разкритикува решението за референдума на Шоуто на Слави
Плевнелиев разкритикува решението за референдума на Шоуто на Слави / netinfo

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува днешното решение на Народното събрание за приемане на референдума на „Шоуто на Слави".

В частност той изрази несъгласие с оставянето на въпросите относно питането за електронно гласуване и допълни, че на организирания от него референдум народът вече се е произнесъл по въпроса с електронното гласуване.

Парламентът прие инициирания от "Шоуто на Слави" референдум

Според държавния глава е необяснимо защо е нужно българският народ да се пита за едно и също нещо по няколко пъти.

„Няма да скрия своето притеснение от днешния дебат в Народното събрание. За мен е необяснимо, че народните представители с лека ръка вчера говориха за противоконституционност на някои от въпросите, днес обаче не стана и дума за това, просто се отказаха от отговорност и прехвърлиха на някоя друга институция", подчерта президентът.

Той попита дали депутатите желаят да извадят най-доброто от пряката демокрация или най-лошото.

„За мен има много въпроси от това, което се случи днес в Народното събрание, ще мислим много в президентската институция и в много скоро време ще направя изявление към народа, чрез уважаваните медии от гледна точка на това, какви ще бъдат моите действия, крайно неразбираемо, нелогично е да провеждаме референдум по един и същи въпрос в рамките на една година два пъти", допълни Росен Плевнелиев.