Синът на Уди Алън осъди тишината в Кан около секс обвиненията срещу баща му
Синът на Уди Алън осъди тишината в Кан около секс обвиненията срещу баща му / Guliver/Getty Images

Американският журналист Ронан Фароу, син на Уди Алън, осъди мълчанието на медиите на кинофестивала в Кан, относно обвиненията на сестра му Дилън Фароу, за сексуални посегателства от страна на доведения й баща, предава Франс прес.

Вижте снимки от бляскавото откриване на филмовия фестивал в Кан

"Ще има пресконференции, разходки по червения килим и баща ми ще бъде обграден от куп звезди. Но никой няма да зададе неудобните въпроси на Уди Алън относно сексуалните посегателства срещу сестра ми Дилън, когато тя бе 5-годишна. Всеки ще каже - сега не е нито мястото, нито времето за подобни скандали!", пише Ронан в специализираното издание "Холивуд рипортър".

И наистина този въпрос не бе повдигнат по време на пресконференциите, свързани с представянето на филма на Уди Алън Cafe Society, с който снощи бе открит кинофестивала в Кан.

С филм на Уди Алън откриха 69-ия международен фестивал в Кан

Според Ронан Фароу мълчанието на журналистите не е само грозно, но и опасно. Крайно време е според него да бъдат зададени в прав текст неудобните въпроси. Осиновената дъщеря на Уди Алън, Дилън, го обвини през 2014 година, че е станала жертва на сексуална агресия от неговата страна, когато била още дете. Режисьорът от своя страна квалифицира тези обвинения като "фалшиви и срамни".

Уди Алън отрича обвиненията на дъщеря си в сексуално посегателство

Холивуд ще бъде във фокуса на кинофестивала в Кан, тъй като днес се очаква Джордж Клуни и Джулия Робъртс да представят новия си филм, информира ДПА.

Клуни се превъплъщава в ролята на телевизионен водещ на финансови новини, който е взет за заложник от гневен инвеститор. В същото време Джулия Робъртс, която на екрана играе негов продуцент, отчаяно се опитва да го освободи. Такъв е сюжетът на филма "Пулсът на парите", режисиран от Джоди Фостър, който ще бъде прожектиран извън конкурсната програма.

Източник: БТА