Πcиxoлoзитe изyчaвaт чoвeшĸитe пpиcтpacтявaния и зависимости oт години. Борбата с тях също се води отдавна. Те дo гoлямa cтeпeн oпpeдeлят xoдa нa живoтa на даден човек, а и на цели семейства. A няĸoи oт тяx дори мoжe дa пocтaвят чoвeшĸия живoт в oпacнocт.

Вижте едни от най-често срещани зависимости

Предназначени са да помагат за безпокойство, тревожност и безсъние, но употребата на сънотворни и транквиланти може много бързо да предизвика силна зависимост - както физическа, така и психологическа.

Инхаланти

Има различни видове. Инхалантите предизвикват силна психологическа зависимост и са много вредни за белия дроб,

Стимуланти

Стимулантите варират от лекарства по лекарско предписание до незаконни вещества като метаамфетамин. Тези вещества предизвикват силна зависимост и симптоми и правят отказването от тях много трудно. Тези, които ползват такива вещества, бързо изграждат толеранс към тях, което води до по-високи дози и предозиране.

Бензодиазепин

Преписват се като стабилизатори на настроението, за да предпазват от притеснение и стрес. Те са много опасни, поради тяхното влияние върху мозъка. Хората, които развиват зависимст към тези лекарства, не разибрат кога могат да живеят нормално и без лекарството.

Германия е на крачка да узакони медицинската марихуана

Хероин

Абстиненцията, която предизвиква хероинът е доста тежка. Това прави преборването на зависимостта много трудно. Хероинът успява да пристрасти всеки, който го пробва, от първият път. За неговото отказване е нужна не само мецицинска помощ, а и силни медикаменти против абстиненцията и силното желение.

Стряскащи данни: Масово карат след употреба на наркотици

Кокаин

Кокаинът се извлича от листо на растение, чрез органични разтворители. То представлява бял кристалообразен прах и има много разновидности. Той може да се приема по различни начини.

Сред опасните зависимости са още: болкоуспокояващите, алкохолът, никотинът и други .