Полезни съвети за феновете, които ще гледат на живо Евро 2016 във Франция
Полезни съвети за феновете, които ще гледат на живо Евро 2016 във Франция / БГНЕС, архив

Щастливците, които ще следят мачовете от Европейското по футбол във Франция, трябва да знаят, че на стадионите не се пуши, а боклуците трябва се изхвърлят на определените за това места, иначе глобите са солени. Освен това футболните фенове трябва да имат предвид, че е добре да влязат на стадиона три часа преди началото на мача.

Това са част от съветите, които даде директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов.

Сериозни притеснения около сигурността на ЕВРО 2016

От 10 юни до 10 юли Франция ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол. Директорът на Европейския потребителски център България Игнат Арсенов даде няколко полезни съвета за феновете, които ще гледат мачовете на живо:

"Трява да знаем преди всичко, че тъй като ще има много хора на мачовете, е добре да се отиде доста време преди самия мач. Стадионите отварят три часа преди началото на обявения начален час на мача. Трябва да съблюдаваме правилата на организацията, а именно, че на стадионите не се пуши. Трябва да внимаваме, защото има сериозни глоби. Боклуците могат да бмъдат изхвърляни само на обозначените за това места, дори трябва да бъдат събирани разделно".

Трябва да се подготвим и преди да отпътуваме

"Да не забравим да си вземем личните документи, паспорти и лична карта. Ако сме си взели и двата документа, добър съвет е да ги държим на различни места, защото при евентуална кражба или губене да не останем без документи", посъветва Арсенов.

Гарантираните емоции по терените във Франция може да споделите с Gong.bg

Какво трябва да знаем за резервацията на хотел или общежитие

"Във Франция резервацията задължително трябва да бъде в писмена форма, т.е. или трябва да имаме документ или в имейл, когато резервираме хотел, дори и квартира, е добре да се обадим на хотела две седмици преди резервацията и да я потвърдим, за да сме сигурни, че тя ще ни се пази", допълни директорът на Европейския потребителски център.

Полезно е да се запознаем с условията на хотела, защото не е изключено да няма възможност за отмяна на резервацията. И понеже мачовете са в 10 града за пътуването в страната Арсенов обясни:

"Ако ни се наложи да пътуваме между отделните градове - да ползваме влак, метро, автобус, билети се закупуват на място на спирките на превозните средства, като в редки случаи може да бъде закупено и от самия автобус".

Да избягваме да хапваме в най-натоварените туристически райони

"Обикновено там цените са по-високи и храната не е точно местната и най-интересната, така че нека се поинтересуваме къде са най-добрите ресторанти, за да получим най-доброто преживяване. Ако ни се наложи да пазаруваме в магазин, във Франция магазините работят от понеденик до събота от 09:00 до 20:00 ч., има и такива до 22:00 ч.", каза Арсенов.

Най-колоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)

Още информация потребителите могат да намерят на страницата на ЕПЦ, както и да си изтеглят специалното му приложение за пътуване с полезна информация за престоя ни в държава от ЕС.

Арсенов допълни, че обаждането вкъщи от Франция вече ни е по-евтино след поевтиняването на таксите в роуминг.

Преди пътуването трябва да се уверим, че сме на евротарифа.