Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата
Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата / БГНЕС, архив
Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата
86748
Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата
Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата
  • Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата
  • Гроздан Караджов: Изборите чукат на вратата

Оставката на вицепремиера Ивайло Калфин и оттеглянето от властта на АБВ говорят за задаващи се предсрочни парламентарни избори. Това коментира през Дарик депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. Според него няма как ГЕРБ да продължава още дълго да управлява при сегашната ситуация. Караджов предположи, че Томислав Дончев ще трябва да поеме задълженията на Калфин.

Ивайло Калфин подаде оставка

Малко след като АБВ обяви намерението си, а Ивайло Калфин подаде и му беше приета оставката, лидерът на ДСБ Радан Кънев използва Фейсбук, за да коментира ситуацията:

"И докато Бойко рекетираше ДБГ и ПФ със заплахи за оставка, се видя колко струват и останалите му партньори. Че тази работа не става, се видя отдавна. И отдавна се подготвяме за този момент. Но можеше навреме... Защо пак ми разваляте семейната почивка?"

АБВ гласува излизане от властта

Пред Дарик депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов видя в случващото се задаващи се предсрочни избори.

"Дотук тази комбинативност на премиера започва да му изневерява, т.е. някъде в неговото художествено представяне се получава, че едно от нещата не сполучва и определено можем да кажем, че изборите чукат на вратата. Дори и 2 в 1 с президентския вот е възможно. А може и някакъв по-извратен вариант, от сорта на избори през октомври за президент и веднага след това за парламент", каза Караджов.

Караджов допълни, че и сега управляващите често разчитат на гласовете на част от депутатите от БДЦ, но дори така сметките не излизали и нямало как властта да издържи дълго.