Времето на 11 май: Идват и слънчеви часове
Времето на 11 май: Идват и слънчеви часове / БГНЕС

Прогноза за времето за сряда, 11 май

През нощта все още на много места в планинските райони ще има валежи и гръмотевици, но до сутринта валежите ще спрат.

В сряда преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер на много места в западната половина от страната ще има валежи валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и ще има условия и за градушки.

Температурите ще се повишат и минималните ще са между 8 и 13 градуса, а максималните ще са предимно между 19 и 24 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Възможни са краткотрайни повишения на речните нива

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и ще има валежи и гръмотевици. През нощта срещу четвъртък валежите в масивите от Западна България ще са интензивни. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Максималните температури ще са в интервал между 18-20 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, температурата на морската вода е 14-16 градуса.

В четвъртък в сутрешните часове в Източна България на места ще превалява слабо, а в западните и централните райони валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места и повече по количество в Северна и в Западна България.

В петък ще има повече слънце. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но само на отделни места ще превали. Затоплянето ще продължи.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg