Корнелия Нинова: Моделът „КОЙ“ смаза БСП
Корнелия Нинова: Моделът „КОЙ“ смаза БСП / БГНЕС

Моделът „КОЙ“ смаза БСП, призна новоизбраният лидер на левицата Корнелия Нинова. Тя обяви край на задкулисието, в което е участвала партията и призна, че също е гласувала за Делян Пеевски за председател на ДАНС.

„Тогава председателят каза, че или го избираме, или правителството пада. По-късно го отчетохме като грешка. Много ме е яд, защото свършихме много работа в социалната сфера“, отчете Нинова и се закани, че от този момент „БСП тръгва нагоре“.

БСП остава категорична опозиция на ГЕРБ, заяви Корнелия Нинова

Тя заяви още, че социалистите няма да се „разбират“ с Бойко Борисов, а напротив - партията ставала твърда опозиция. „Правим алтернатива на управлението, сваляме правителството и отиваме на нови избори. Това ще се случи след президентските избори“, прогнозира тя, пише mediapool.bg.

Нинова обясни също, че не възнамерява да разделя партията. „Вчера бях на "Позитано", срещнах се с Михаил Миков, разбрахме се и започнахме работа. Първото, което си казахме, беше да потърсим обединение и да работим заедно, за да вървим напред“, посочи тя.

Корнелия Нинова е новият лидер на БСП

„Това не беше персонално обединение срещу Миков, а желание за промяна в БСП“, каза още Нинова за ситуацията в левицата. „Оттук нататък гледаме само напред, няма да даваме оценки. Костадин Паскалев ще бъде от екипа ми. Каквото беше-беше до конгреса. Чухме всички гадости на света, сега започваме да работим. Вътрешнопартийните борби отслабват партията. Ние сме хора, които искаме да решим проблемите“, потвърди тя.