Ученик от Пловдив с дрон, защото е „в час с данъците“
Ученик от Пловдив с дрон, защото е „в час с данъците“ / НАП Пловдив

Мартин Вапцаров от пловдивското СОУ „Паисий Хилендарски“ от днес е собственик на дрон, спечелен от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“.

Близо 190 ученика от страната участват в играта „Play за награда“ от старта на кампанията „Влез в час с данъците“ до момента. Страницата www.vlezvchas.bg вече има 10 000 посещения, а публикациите, свързани с нея в социалната мрежа Facebook се следят от 16 000 ученици.

През месец април служители на НАП проведоха над 150 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в 28 средни училища в цялата страна. В Пловдив осем лектори въвеждат в час с данъците ученици от 9-ти до 12-ти клас в общо 11 гимназии. На много места в страната данъчните уроци се провеждат в професионални гимназии по строителство, транспорт, архитектура и геодезия, при завършването на които учениците излизат с готова професия и практическите съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система ще са от значителна полза за тях.

Образователният проект на Агенцията „Влез в час с данъците“ тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и така да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца участниците в играта “Play за награда“ могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Първата награда – дрон бе връчена днес в Пловдив – на 12-сетокласника Мартин, който направи регистрацията си в сайта веднага след урока, изнесен от експертите от НАП и се справи успешно с първия тест за видовете данъци в България.

От 9-ти до 22-ри май 2016 г. всеки ученик, който се е регистрирал на сайта www.vlezvchas.bg ще може да участва в следващия тест по данъци, който ще е на тема социалното осигуряване в България. В рамките на две седмици, участниците, решили теста след данъчния урок, ще могат да спечелят страхотна камера за екстремни спортове.