Защитете дома и вещите си от крадците-нинджи
Защитете дома и вещите си от крадците-нинджи / netinfo

Статистиката сочи, че крадците стават все по-изобретателни в отключване на всеки тип ключалка. Често пъти дори незаконното нахлуване в чужд дом остава незабелязано дълго време след това, а когато това стане - откраднатото не бива намерено никога. Все по-рядко хората разчитат на органите на реда в такива ситуации. Минават се редовните процедури, подават се жалби и започва разточително чакане.

Затова е препоръчително всеки сам да избере начин, за да предпази поне най-важното. Това важи с пълна сила за периода около празничните дни. Ако оставите жилището си без надзор, трябва да сте изключително предпазливи.

Защитете дома и вещите си от крадцитенинджи
netinfo
Съвет от електронен магазин за сейфове SEIFOVETE.com - НЕ споделяйте в социалните мрежи точно кога ще отсъствате от дома си! И задължително заложете на сигурен начин да предпазите най-ценното за Вас. Ако не можете да си позволите всеки път, когато отсъствате, да оставяте лампата светната или да монтирате таймер за включването ѝ, просто вложете еднократно средства в закупуването на сейф.

Криминалисти съветват - ако ще взимате сейф за дома или офиса, то той да е монтиран здраво към пода или стената, за да не е преносим. Най-добре е да е в ъгъл, между 2 стени и пода здраво захванат с анкерни болтове.

Защитете дома и вещите си от крадцитенинджи
netinfo

Ето и някои важни съвети от SEIFOVETE.com при избора на сейфова каса:

• Определете предварително вещите, които искате да съхраните, за да определите големината на сейфовата кутия, която Ви е нужна;
• Определете бюджета, който бихте заделили;
• Определете вида сейф (взломоустойчив, огнеупорен), както и вида заключване - електронна или механична брава, наличие на ключалка за аварийно отваряне на сейфа и т.н.;
• Съобразете се с мястото, където искате да монтирате сейфовата кутия, съобразно размерите ѝ;
• Изберете скрито място за монтиране на сейфа, най-добре да е прикрит чрез /в други мебели;
• Не дръжте бележка с кода в портфейла си, както и ключовете за сейфа на общата връзка ключове;
• Бъдете сигурни във фирмата, от която купувате! Искайте гаранция и инструкции за експлоатация на сейфа;
• Бъдете изобретателни и винаги имайте план „Б" (резервен ключ при роднина, скрита аларма, СОТ, монтирано видеонаблюдение, стикер зло куче на входната врата, фотоклетка на осветлението, врата с желязна решетка на входа на кооперацията, две врати на апартамента и т.н.).

Ако Ви предстои основен ремонт у дома, най-полезно би било предварително да набележите място за вграждане на сейф в стената. Имайте предвид, че разположението и дебелината на стената, са от изключителна важност при инсталацията на сейф за вграждане!

Защитете дома и вещите си от крадцитенинджи
netinfo
Кражбите зачестяват. Фактите са факти. Подгответе се за всеки случай.

Ето още един такъв. Всеки е чувал израза „Технологиите напредват". Така е за добро или за лошо. Ето, че е изобретен робот, който в рамките на няколко часа да налучка цифрите на кода на Вашия сейф. Можем само да се надяваме продавачите на това изобретение да са съвестни и да не го продават на всеки желаещ да го има.

И въпреки всевъзможните трикове - бихте ли оставили най-ценните си вещи незащитени? Кой познава по-добре „тайните" места в жилището Ви - Вие или крадците?

Изберете най-подходящия сейф за Вас днес!

Защитете дома и вещите си от крадцитенинджи
netinfo