Кирил Добрев: Въпросът с оцеляването на БСП е национален проблем
Кирил Добрев: Въпросът с оцеляването на БСП е национален проблем / Кирил Добрев, личен архив

Въпросът с оцеляването на БСП е национален проблем – защото, когато няма силна, стабилна лява партия, това дава основание за създаване на други политически субекти, които да крадат общественото доверие за малко. Както имаме и дясно, трябва и ляво.

Това е заявил Кирил Добрев, депутат от социалистическата партия, който беше сред номинираните за председателския пост на партията.

Във втория ден от Конгреса на БСП Михаил Миков и Корнелия Нинова отиват на балотаж в изборите за нов лидер. Кирил Добрев е оттеглил кандидатурата си. 9 делегати представят организациите от област Габрово.

Повечето от тях са заявили категоричната си подкрепа за кандидатурата на Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП, научи Дарик

След като първоначално четирима от всички 32 кандидати си направиха отвод, до надпреварата стигнаха 28 души. По време на закритата част от заседанието обаче последваха нови 23 отвода. Сред тях е Кирил Добрев, депутат от Габрово. Така в крайна сметка в битката останаха само петима кандидати.

Само петима останаха в битката за лидер на БСП

След гласуването от надпреварата отпадат Георги Гергов, Красимир Янков и Валери Жаблянов.

Миков и Нинова отиват на балотаж, след като са спечелили гласовете съответно на около 330 и 280 души. Неофициално Янков е останал трети.

Днес на балотаж 782 делегати ще решат кой да е лидер на БСП.