ОбС Дупница продължава мониторинга над Росен Тимчев
ОбС Дупница продължава мониторинга над Росен Тимчев / netinfo

Икономическата и здравната комисии към ОбС Дупница ще дадат още време на изпълняващия длъжността управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Росен Тимчев, но ще продължат мониторинга,каза председателят на Икономическата комисия Костадин Костадинов, който е председателствал заседанието. Двете комисии са обсъдили отчетите на всички общински дружества.

Една от основните теми е била състоянието на общинската болница и работата на вр и д управител Росен Тимчев.

Разгледан е отчетът на лечебното заведение за 2015г., който показва нарастване на задълженията с около 300 000 лева, като общият им размер вече надхвърля 1 млн.лв.

Председателят на Икономическата комисия Костадин Костадинов отчете като положителен факт, че 137 000 лв. от задълженията са погасени, в това число с отпуснатите от Министерство на здравеопазването 116 000 лв. субсидиране за болницата за обслужване в планински и полупланински райони.

Оптимизирането на персонала върви с по-бавни темпове, а управителят на болницата е изтъкнал факта, че е имало процеси предшестващи подобни действия – като периода на вписването му като управител, както и процедурата по уведомяване на синдикатите.

Костадинов заяви, че като общо становище на двете комисии е да се даде вот на доверие на управителя и той да продължи с реформите, а те от своя страна ще продължат с мониторинга. Комисиите са обсъдили и изслушали и управителите на останалите дружества. На срещата е станало ясно, че управителите вече са започнали изпълнение на препоръките дадени от одитните комисии.