Приключи кампанията в подкрепа на Крис
Приключи кампанията в подкрепа на Крис / Радка Минчева, архив

Втора банкова сметка със средства, събрани в подкрепа на 10-годишния Кристиян Светлозаров от Разград, бе отчетена днес, с което бе обявен край на кампанията.

Хронологически това бе първата сметка, по която започна набирането на финанси. Кампанията стартира сдружение „Да бъдем хора“, именно по неговата сметка първоначално бяха събирани парите за нов контролер за кохлеарно-имплантационната система, която е поставена на момчето заради загуба на слуха още като бебе. По сметката на сдружението постъпиха 2247 лв. – съобщи председателят на „Да бъдем хора“ Полина Иванова. Те ще бъдат връчени на родителите на момчето следващата седмица, целево, за закупуване на контролера.

Докато течеше кампанията бе открита и сметка на името на момчето, по която постъпиха останалите средства 4897,63 лв. Сумата бе обявена на финала на благотворителен концерт, организиран от сдружение „Фабрика Детските мечти“. С прибавяне на сумата от билетите – 1186 лв. и от кутиите за дарения – 172,50 лв. – общата сума за възстановяването на Крис става 8503,13 лв.