Засилено полицейско присъствие през празничните дни
Засилено полицейско присъствие през празничните дни / Sofia.photoagency.archive

Пътна полиция засилва контрола за безопасност по пътищата по време на празничните дни. Активно присъствие на полицейски екипи ще бъде осигурено за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван интензивен трафик – 6, 7 и 8 май. Ограничава се движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по най-натоваренитe пътни направления на 8 май, от 14 до 20 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“. Важно е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на служителите на „Пътна полиция“, които предприемат необходимите действия за организация на движението.

Вчера на територията на Пловдивска област са станали 29 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 2 катастрофи с двама ранени.

Същевеременно само за месец пътните полицаи в Смолянско са констатирали 1 302 нарушения по пътищата в областта през април. Най-много са нарушенията за превишена скорост – 534. 16 са случаите на шофиране след употреба на алкохол, а близо 170 са случаите на нередовни документи. Без обезопасителни колани са хванати 85 души. На нарушителите са съставени общо 263 акта и 831 фиша. През изминалия месец, катаджиите са посетили и 35 пътнотранспортни произшествия. От тях 6 са били тежки с 8 ранени участници в движението, няма загинали. Служителите на “Пътна полиция” са провели 16 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол”, които се осъществяват в условията на видеозаснемане.