Какво, къде в Бургас на днешния 6 май
Какво, къде в Бургас на днешния 6 май / община Бургас

Бургас отбелязва днешния 6 май- Ден на храбростта и българската армия. В събитията традиционно вземат участие представителните части на Гарнизон-Бургас.

Честванията ще започнат в 10,30 часа пред Военния клуб, където ще се проведе военен ритуал по отдаване на почести и поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти черноморски пехотен полк в памет на всички български воини, дали живота си за родината.

На площад „Атанас Сиреков" в 11.30 часа Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи тържествен водосвет и молебен за здраве на войниците от Гарнизон-Бургас. Днес Бургас посреща и мощи на Свети Георги Победоносец от манастира Ксенофонт в Света гора.

Церемонията по даряването ще започне в 11.50 часа с молебен за здраве и шествие от площад ‘Атанас Сиреков". Мощите на светеца ще бъдат предадени на Дядо Йоаникий в храм „Света Богородица".

До 16.00 часа фрегатата „Горди" от състава на военноморските сили на Република България ще бъде отворена за посещения пред Морска гара - Бургас. Входът е свободен, качването ще се извършва по график.