Започна изкърпването на дупки по уличната мрежа в община Г. Оряховица
Започна изкърпването на дупки по уличната мрежа в община Г. Оряховица / снимка: Пресцентър- Община Г. Оряховица

Започна изкърпването на дупките по улиците в Горна Оряховица и населени места от общината. Текущите ремонти на уличната мрежа се финансират със средства от капиталовите разходи, които за 2016 г. са близо 171 000 лв. Освен в общинския център, ремонти ще има още и в Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Правда, Янтра, Паисий, Върбица и Крушето. В бюджетите за 2016 г. на големите населени места-Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище за текущи ремонти на уличната мрежа са заложени по 20 000 лв. и те сами си възлагат поръчките. 100 000 лв. са заделени в капиталовите разходи за основен ремонт на главната улица в Писарево.

Комисия от Общината е направила оглед на състоянието на улиците, като приоритетни са тези, по които интензивността на движение и натоварването са най-големи. При определянето на улиците, по които ще се прави текущ ремонт са взети под внимание и сигналите на гражданите.

Първите улици, по които се работи в Горна Оряховица са „Васил Априлов” от входа на Детския кът до пресечката с „Мано Тодоров”, от там работата продължава по „Мано Тодоров” до пресечката с „Панайот Цвикев”. Ремонтите ще продължат по ул. „Панайот Цвикев”, през местността „Бабенец” до кръстовището с ул. „Съединение” до Енерго про. Дупки ще се изкърпват и по цялата ул. „П. Р. Славейков”, както и по ул. „Христо Смирненски” в участъка от Амбарица до пресечката с ул. „Панайот Цвикев”.

На участъци от улиците вече е направена подготовка за асфалтиране – фрезован е повърхностния слой на асфалтовото покритие. След тях, работата ще продължи по други второстепенни улици. Заради лошото време и дъжда, дейностите по асфалтирането временно са преустановени. Работата по изкърпването на дупките ще продължи веднага след спиране на валежите.