Над 400 таланти участват в Единадесетия фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц”
Над 400 таланти участват в Единадесетия фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц” / снимка: Пресцентър- Община В. Търново

Над 4000 таланти от цяла България участват в Единадесетия фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц”. Той бе открит днес и ще продължи до 8 май, като арена на постановките е голямата зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Организатори на събитието са Община Велико Търново и Народно читалище  “Извор - 1873” с. Самоводене.

По време на откриването всички участници бяха поздравени от директора на общинската дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова и Великотърновския митрополит Григорий.

Нелина Църова обясни, че това е един от малкото фестивали за деца и юноши, който протича на истинска театрална сцена. Богатата програма включва постановки на 28 театрални състави, школи и студия към читалища, училища, детски комплекси, центрове за работа с деца, частни формации и пр. По предварителна заявка кандидатите за участие са били повече от 45, но комисия е избрала най-добрите, които да се изявят на търновската сцена.

Компетентно жури с председател режисьорът Николай  Априлов ще определи победителите в различните категории. Наградният фонд на конкурса е 2720 лева и е осигурен от Община Велико Търново. На закриването в неделя от 17:30 ч. ще бъдат връчени големите награди на най-изявените участници, а всички групи ще получат грамота за участие.