Разширяват възможностите за избор на управител на ВиК-Шумен
Разширяват възможностите за избор на управител на ВиК-Шумен / netinfo

Задължението за управител на ВиК-Шумен да има квалификация по водоснабдяване и канализация да отпадне, решиха на свое съвместно заседание членовете на икономическа и правна комисии към местния парламент. По предложение на местната администрация изискванията за длъжността ще бъдат променени, за да може по-широк кръг от хора да кандидатстват за поста. Кметът на Шумен Любомир Христов посочи, че в Шумен има само десетина висшисти ВиК специалиста. По думите му, шуменското водоснабдително дружество е едно от малкото в страната, които имат подобни - изисквания за поста на управител.

Членовете на двете комисии взеха решение поста на управител на ВиК-Шумен да може да бъде зает от висшисти и с квалификация в областта на мениджмънта, правните и икономически въпроси.

На 11 май предстои общо събрание на ВиК-Шумен, но то няма за цел да сменя настоящия управител инж. Светлозар Дамянов. Дневния ред на заседанието предвижда освобождаването му от отговорност за 2015 г., приемане на финансовия отчет на дружеството за изминалата година, вземане на решение за покриване на загубата за 2015 г., която по думите на Христов е около 197 000 лв. и изменение на изискванията за управител на ВиК-Шумен. Представител на община Шумен в общото събрание на ВиК е зам. кметът по стопанските въпроси Росица Антонова.