Препоръчаха да не продължават разрешителното на шуменски клуб заради силна музика
Препоръчаха да не продължават разрешителното на шуменски клуб заради силна музика / Дарик-Шумен

За пореден път граждани се оплакаха, че шума от шуменско заведение смущава тяхното спокойствие. По време на заседание на правна комисия към местния парламент живеещи в близост до клуб, намиращ се на пешеходната зона на бул. „Славянски" заявиха, че силния шум от музиката от клуба е непоносим особено през късните часове на нощта и рано сутрин, когато в заведението има афтърпартита.

„Това е заведение, което работи през цялата нощ и ако това заведение е кафе-аператив какво налага удълженото му работно време, ако е нощен клуб нормално ли е да се намира на няколко метра от домовете на хората", заяви Ася Йорданова, която не за първи път поставя на дневен ред този проблем. Тя живее на съседната улица „Марин Дринов", посочва и че има подписка към жалба по проблема от всички жители на улицата. По думите й, на заведението са правени няколко проверки от РЗИ за нивата на шума, но собствениците винаги са били уведомявани, поради което съответните проверки не са били ефективни.

По време на заседанието стана ясно, че въпросното заведение има подписано разрешително за удължено работно време до края на настоящата година. Комисията взе решение и препоръча на кмета на Шумен да не подписва ново разрешително за работа с удължено работно време на това заведение.