Ремонтират Историческия музей
Ремонтират Историческия музей / Община Монтана - архив

Експозиционната зала на Историческия музей в Монтана ще бъде основно ремонтирана, съобщи кметът Златко Живков. Сградата е една от 25-те обществени сгради в центъра на града, които Общината поддържа. За обновяването й ще бъде изпълнен проект по програма „Красива България”.  Общата стойност на проекта е близо 300 хиляди лева. 100 хиляди от тях са осигурени от програмата, а 200 хиляди лева – от Общината.

Това е 25-ти  проект на Община Монтана по „Красива България". Срокът за изпълнението му е четири месеца. Ремонтът включва подмяна на дограмите, нова мазилка на помещенията и таваните, ремонт на покрива на сградата, топлоизолация и поставяне на гранитни плочи на фасадата, подмяна на В и К и ел.  инсталациите, изграждане на система за видео наблюдение, ремонт на отоплителната и вентилационната системи.

 

По проекта ще бъдат наети 15 трайно безработни хора. Те ще бъдат обучени като  стойността на курса е  10 800 лева.  Договорът за квалификацията е сключен с  Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана.