Биячите от Раднево остават в ареста
Биячите от Раднево остават в ареста / Dariknews.bg

Окръжен съд Стара Загора остави в ареста четиримата задържани за побоя в Раднево. Според съда Калчо Иванов, Динко Асенов, Стефан Иванов и Антон Иванов са обвинени в тежко престъпление и има реална опасност да се укрият. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Пловдив.

Пред съда обвиняемите Калчо Иванов, Динко Асенов, Стефан Иванов и Антон Иванов заявиха,че желаят да бъдат под домашен арест или пуснати под парична гаранция.

Прокурор Митко Игнатов поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", тъй като и четиримата радневци са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди, съществува и опасност да се укрият. Калчо Иванов е извършил това престъпление в период на условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда.

Според адвокат Валентин Димитров, който е защитник на трима от задържаните, преди да се стигне до тежкия инцидент, Стефан Иванов е бил пребит от тримата пострадали българи. След скандала на пътя заради отнето предимство Стефан е съборен на земята и ритан. Адвокатът поиска от съда да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.