Ученици от шест държави в Бургас със свои предприятия
Ученици от шест държави в Бургас със свои предприятия / netinfo

Ученици от шест държави пристигат в Бургас, за да представят своите фирми, направени по проект за насърчаване на предприемачеството. Проектът е под името „Ученици правят предприятие в реално време" и е финансиран от европейската програма Еразъм+. Домакин на образователната инициатива е ПМГ „Акад. Никола Обрешков", която си партнира с училища от Финландия, Чехия, Италия, Словения и Испания.
Гостите пристигат на 7 и 8 май, за да отчетат свършената работа до момента и да заложат задачите за изпълнение за настоящата трета година от проекта. Изискванията на „Ученици правят предприятие в реално време" са всеки от екипите да създаде фирма по шест зададени теми, като всяка от темите се презентира в една от държавите-участнички. Новосъздаденото предприятие трябва да бъде подробно разработено- корпоративен имидж, бизнесплан, информационни материали.
В Бургас участниците ще презентират как са се справили със задачата да организират маркетингова агенция. В своите първи стъпки в предприемачеството малките бизнесмени са подпомагани от реално съществуващи фирми, готови да дадат отговор на въпросите, възникващи в организационния процес. Всеки екип, работещ по проекта, трябва да изготви и интервюта със своите фирми- ментори, които участниците да обменят помежду си. Основната цел на проекта е да научи учениците на най-важното, което трябва да знаят за предприемачеството и да им даде ценен практически опит. Така у младежите ще се изгради самочувствие, че след завършването си биха могли да прекрачат в света на бизнеса и да не се плашат от самостоятелната заетост.