ЮЗУ „Неофит Рилски“ получи дарение от пловдивската галерия „Възраждане“
ЮЗУ „Неофит Рилски“ получи дарение от пловдивската галерия „Възраждане“ / netinfo

Галерия "Възраждане" дари на Югозападен университет „Неофит Рилски" 27 луксозни издания на албуми и каталози, в които е представена информация за авторите и творбите, с които галерията работи. Сред тях е и скулпторката Анна Покровнишка, преподавател във Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски". Подробна информация за ас. Покровнишка и нейните произведения е поместена в юбилейния албум за 20-годишнината на галерия "Възраждане".

ЮЗУ Неофит Рилски получи дарение от пловдивската галерия Възраждане
netinfo


Луксозните издания получи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.изк.н. Йордан Гошев при представянето на изложбата „20 години галерия „Възраждане"- старинен Пловдив". Експозицията включва над 80 творби - живопис, графика, рисунка, малка пластика, от 50 изявени български майстори и талантливи художници от страната. Сред тях е и ас. Анна Покровнишка, която участва в изложбата с две творби - „ONE BETWEEN TWO" и „ Жена с птица". И двете произведения представят общуването и отношението между мъжа и жената.

ЮЗУ Неофит Рилски получи дарение от пловдивската галерия Възраждане
netinfo


Галерия „Възраждане" е създадена на 5 септември 1995 г. Ръководи се от Красимира и Сим Алексиеви, които работят предимно с утвърдени автори. Галерията помества творби основно в стиловете реализъм, хипер, нов, и фотореализъм, символизъм и сюрреализъм, наив, примитив и др.