Старозагорската опера запя химна “Светът е Берое”!
Старозагорската опера запя химна “Светът е Берое”! / Държавна опера Стара Загора

Невиждана сцена между сериозната класическа музика и пънк рока се разигра в Старозагорската опера. По време на една от генералните репетиции на „Тоска" от Пучини фенове на Берое нахлуха в залата. Те бяха ентусиазирани и пееха новия химн на футболния клуб, чиято премиера ще е на 6 май. За миг настъпи тишина сред певците и оркестрантите, но те бързо се опомниха и подеха в класически вариант новото произведение на старозагореца Стефан Вълдобрев, изсвирено в оригиналния вариант от групата му „Обичайните заподозрени". Така Феновете се оказаха в Операта.
Това е част от сюжета, който вчера засне екипът на продуцентска къща Файв Стар Медиа Груп за филма, посветен на 100-годишнината на ФК Берое в сътрудничество с Община Стара Загора.

Режисьор на „Тоска" в Старозагорската опера е Огнян Драганов. Въвлечен в тази среща между класиката и пънка се оказа и японецът Шунго Морияма - диригент на „Тоска". На 6 май предстои премиерата на клипа „Светът е Берое" на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени".

Тази вечер пък е премиерата на „Тоска".
Режисьор на филма за 100-годишнината на Берое е Степан Поляков, главен оператор - Момчил Александров