Фестивалът Пустинно пътешествие събира на една сцена истински легенди
Фестивалът Пустинно пътешествие събира на една сцена истински легенди / Guliver/Getty Images

"Ролинг Стоунс", Боб Дилън, Пол Маккартни, Нийл Йънг, Роджър Уотърс и "Дъ Ху" ще споделят една сцена в рамките на един от със сигурност най-грандиозните фестивали в музикалната история.

Легендите са потвърдили участието си на "Пътешествие през пустинята" ("The Desert Trip"), който ще се проведе между 7 и 9 октомври в пустинния район Индио на американския щат Калифорния. На същото място се провежда ежегодния "Кочела", който също е сред най-големите и значими музикални фестивали в света.

"Нийл Йънг да подгрява на Пол Маккартни… Шегувате ли се? Не мога да си представя по-голям концерт. Това е изумително постижение", заяви промоутъра Джим Герино пред "Лос Анджелис Таймс".

Продажбата на билетите за "пустинното пътешествие" ще започне следващия понеделник, а цената им варира между 199 и 1599 долара. Желаещите ще могат да купят максимално по 8 билета наведнъж. Концертите в трите дни ще започват след залез.

Всички участници, освен 68-годишният китарист на "Ролинг стоунс" Рони Ууд, са над 70-годишна възраст.

Дилън и „Стоунс” ще свирят на 7 октомври, Йънг и Маккартни на 8 октомври, а "Дъ Ху" и Уотърс ще завършат програмата на 9 октомври.

Фестивалът ще бъде последното излизане на сцена на "Дъ Ху". Британската група ще осъществи последното си европейско турне през май и юни.

Източник: БГНЕС