Касим Дал прогнозира предсрочни парламентарни избори през 2017-а
Касим Дал прогнозира предсрочни парламентарни избори през 2017-а / НПСД

Предсрочни парламентарни избори през следващата година прогнозира Касим Дал при посещението си в Силистра.

По думите на зам.-председателя на Народна партия "Свобода и достойнство" предстоящите президентски избори тази година ще поставят или разделителни линии, или обединителни цели в Реформаторски блок, ако коалицията успее да издигне или не общ кандидат за президент.

"Нашето участие в Реформаторския блок и участието на Коалицията в управлението затвори вратите пред ДПС в управлението. Като резултат Коалицията и Народна партия "Свобода и достойнство", в частност, бяха подложени на жестоки атаки", заяви Касим Дал.

В коментар по темата за състоянието на управляващата коалиция председателят на партията Корман Исмаилов подчерта, че с появата си и потенциала, който има РБ е провалил един от лошите сценарии на управление у нас - между ГЕРБ и ДПС.

"Това, че няма алтернатива на днешното управление, в средносрочен план не е проблем", уточни Исмаилов. Той добави, че алтернативи демокрацията винаги си намира, но е важно да се създаде съответна ситуация, която пък може да се появи неочаквано.

В коментар на новосформираната политическа формация на Лютви Местан "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) Корман Исмаилов и Касим Дал изразиха ясното си отношение на недоверие към този момент. Те обаче направиха уточнението, че тази формация трябва да се докаже.

По думите на Касим Дал ДПС пък в момента е в паника и избора на Мустафа Карадайъ за лидер на партията, показвало, че Ахмед Доган е предприел политика на оцеляването, обръщайки се към твърдото ядро на Движението.

От Силистра днес председателят на НПСД Корман Исмаилов и зам.-председателят Касим Дал започнаха поредица от срещи по региони във връзка с подготовката на предстоящия през есента или зимата конгрес на партията.