Ново голямо разочарование за Григор Димитров
Ново голямо разочарование за Григор Димитров / Guliver/Getty Images

След шокиращата загуба на финала на турнира в Истанбул, Григор Димитров допусна ново голямо разочарование, след като загуби още в първия кръг на Мастърса в Мадрид. Българинът допусна поражение с 6:7(3), 3:6 от испанеца Пабло Кареньо Буста, който е 46-и в световната ранглиста.

Само два дни след ужасното поражение от Диего Шварцман, Гришо изглеждаше все още повлиян от случилото се в Истанбул и освен в епизодични разигравания, отново не успя да демонстрира играта, на която е способен.

След драматичен мач Григор Димитров изпусна да спечели пета титла

Кареньо Буста, който през миналата седмица стигна финал на турнира в Ещорил, демонстрира по-добра моментна форма и затрудни максимално българина с липсата на грешки в играта си. В същото време Гришо направи много непредизвикани грешки като редуваше ефектни удари с разочароващи изпълнения.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, за да се стигне до тайбрек, в който испанецът демонстрира по-концентрирана игра и заслужено стигна до успеха.

Очевидно повлиян от случилото се, Димитров допусна спад в играта си, допусна пасив от 0:3 във втория сет и до края не успя да се върне в двубоя, въпреки че в последния гейм имаше три възможности за връщане на пробива.

До момента Григор имаше три победи от три мача срещу Кареньо Буста, но този път допусна първо поражение. В следващия кръг испанецът ще срещне Жил Симон. За Григор пък предстои пътуване към Рим, където през следващата седмица ще участва на Мастърса в италианската столица.