Корнелия Нинова: БСП не е ярката и категорична опозиция, която ми иска да бъде
Корнелия Нинова: БСП не е ярката и категорична опозиция, която ми иска да бъде / DarikNews.bg

В момента БСП не е категоричната опозиция, която ми се иска да бъде, коментира във Велико Търново заместник-председателят на ПГ на „БСП лява България” и народен представител Корнелия Нинова. Тя изрази желание партията да бъде ярка опозиция, която не само да критикува, но и да предлага решения на проблемите в България.

“Сега не се реагира достатъчно бързо, категорично  и аргументирано на това, което се случва. Бих искала да променим това. Знам, че го можем. Показвали сме го по време на обсъждането на бюджета и на дебатите по вота на недоверие, когато бяхме като юмрук. Иска ми се през цялото време да бъдем така”, коментира Нинова.

Тя посочи, че е необходима организационна промяна в партията, като на местните структури да бъдат прехвърлени много повече правомощия и тежест, да се отпуска и по- сериозно финансиране към тях. “Необходима е още политика, ориентирана към това да имаме икономически активна и много социална държава, да се работи в помощ на малките и средни предприятия и срещу големите монополи и олигарси”, посочи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че трябва да се акцентира както на социалните функции на държавата, така и върху образованието и неговото обвързване с икономиката. По думите на Нинова е необходимо сред националните приоритети  да бъдат наука и духовност. “На България е нужно и силно земеделие. Предлагам Държавния поземлен фонд да премине в дружество, което да произвежда плодове и зеленчуци и да ги преработва до краен продукт. Така ще може активно да участва на пазара”, допълни Нинова.