Ученици от ПГИ“Робер Шуман“ с приз за най-креативно представена учебна фирма
Ученици от ПГИ“Робер Шуман“ с приз за най-креативно представена учебна фирма / netinfo

Единадесетокласници от ПГИ“Робер Шуман“ спечелиха награда за най-креативно представена учебна фирма на регионално състезание, организирано от фондация „Джуниър Ачиймвънт България“ – съобщи техният консултант Иванка Танева.

Регионален панаир на учебните компании към „Джуниър Ачийвмънт България“ се е провел във Велико Търново в края на април. Право на участие са имали 50 фирми, като за състезанието се класират само 24, сред тях е и ученическата фирма „Dream catcher”АД от ПГИ„Робер Шуман” град Разград.

В началото на годината учениците от 11„а” клас специалност „Митническа и данъчна администрация“ създадоха фирма с дейност - производство на капани за сънища – разказа Танева. В часовете по „Работа в учебно предприятие“, ръководени от техния консултант Иванка Танева, те продават акции, за да натрупат първоначален капитал. Купуват материали, произвеждат и продават продуктите си, изготвят брошури и рекламни материали,  пишага бизнес план на фирмата и презентират дейността си.

Идеята на това обучение е децата да бъдат поставени в реални бизнес условия, да бъдат предприемчиви, за да могат, когато завършат, сами да стартират собствен бизнес.

На регионалното състезание Василена Енчева и Айсер Ибрахимова достойно представят ученическата фирма. Двете момичета показали на журито добре аранжиран щанд, пленяващо презентиране и свободно отговаряли на зададените им въпроси. Tака спечелили приза за „Най-креативно представена учебна фирма”.

Ученици от ПГИРобер Шуман с приз за найкреативно представена учебна фирма
netinfo