Катастрофа с крадена кола, шофьорът се оказа неправоспособен, непълнолетен и пиян
Катастрофа с крадена кола, шофьорът се оказа неправоспособен, непълнолетен и пиян / Dariknews.bg, архив

Полицията задържа двама мъже, които противозаконно отнели лек автомобил, съобщиха днес от пресцентъра на ОД МВР - Габрово. Инцидентът станал на 28 април около 00.20 ч., на ул. "Николаевска" в Габрово, двама непознати принудили 18-годишен водач на л.а. "Мерцедес", който бил спрял за кратко, да ги откара до кв. "Дядо Дянко".

На бул. "Трети март", близо до административната сграда на "ВиК", водачът спрял и ги помолил да слязат. Извършителите отказали, принудили го да освободи шофьорското място и да седне на предната дясна седалка, и продължили пътуването.

Междувременно близки на потърпевшия успели да подадат сигнал за инцидента на тел. 112 и към мястото незабавно бил насочен полицейски екип.

Минути по-късно, в района на бул. "Н. Й. Вапцаров", "Мерцедес"-ът излязъл извън пътя и се блъснал в стена на къща. Пострадали при инцидента няма.

На местопроизшествието полицейските служители заловили извършителите - 33-годишен мъж, осъждан за кражби, и 17-годишен младеж. Установено е, че зад волана е бил непълнолетният. Той е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1.77 промила. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.