Албена Златкова: „Идолът ми е Йордан Йовчев”
Албена Златкова: „Идолът ми е Йордан Йовчев” / Организационен комитет Световна купа Варна- 2016

Организационния комитет на Световната купа по спортна гимнастика - Варна 2016 стартира от днес интересна инициатива с представянето на състезателите ни, включени в националните отбори (мъже и жени). Става въпрос за гимнастиците, които ще представят страната ни на предстоящата Световна купа от 13-и до 15-и май във Варна.

Първа е 22-годишната Албена Златкова, която миналата година завърши на 6-о място на прескок на Световната купа във Варна. Ето любопитната информация за нея:

Име: Албена Валериева Златкова

Години: 22

Град: София

Девиз: Няма нищо невъзможно!

Постижения: Многократна Републиканска шампионка, 6-то място прескок Световна Купа ''Варна'', 12-то място прескок Европейски Игри ''Баку.''

Ето какво споделя за себе си Албена Златкова: „Започнах да се занимавам със спортна гимнастика през 2000г. Тогава в училището ми дойде сегашната ми треньорка (Елена Филипова),даде ми едно листче, аз го дадох на баба и тя реши да ме заведе, да видя какво е. Спомням си как за първи път влязох в залата. Треньорката ме посрещна, подскачах на батута, след това ме накара да направя някои упражнения. Успях да се запозная отблизо с всеки един уред. Бях толкова щастлива и развълнувана, че  баба веднага ме записа. Толкова много ми харесваше да ходя в залата, да уча нови неща, че нямах търпение да отида на тренировка. Обикновено съм в залата около пет часа на ден, като винаги има интересни моменти.

Да си в националния отбор е отговорност.  Нямо по-мотивиращо нещо, от това да играеш за родината си, да представяш България!

Всички уреди са ми интересни, всеки си има своята трудност, но земната гимнастика и прескока са ми любимите. Трудно ми е да опиша защо обичам спортната гимнастика. Обожавам да скачам, да правя салта, винтове, да се превъртам, да пробвам по-сложни неща. Обожавам това, че имаш деведесет секунди, в които трябва да дадеш всичко от себе си, да танцуваш, да скачаш....и когато музиката се пусне да покажеш своята същност и това,което си, да изразиш себе си, по един различен начин.

За мен няма любимо състезание. Всяко е различно само по себе си и ти носи опит, успехи, неуспехи, тръпката всеки път, като излезеш да покажеш какво можеш. Изпитвам удовлетворение и тръпка,когато играя.

Идолът ми е Йордан Йовчев. Няма как да не се възхищаваш на такъв спортист и човек като него, толкова добър състезател с толкова много опит и успехи зад гърба си. Той е Велик!!!

Ако трябва да се опиша с три думи, това са - усмихната, упорита и позитивна.

В свободното си време обичам да се разхождам сред природата, да слушам музика, да ходя на места, на които не съм била, да се виждам с приятели, да се забавлявам”.