Расте детската престъпност във Великотърновско
Расте детската престъпност във Великотърновско / netinfo

Расте детската престъпност в област Велико Търново. 534 са малолетните и непълнолетните от региона, които се водят на отчет в Детските педагогически стаи /ДПС/ през миналата година. В сравнение с 2014 г броят им е скочил с над 9 %, съобщиха от от Териториалното статистическо бюро във Велико Търново. От този контингент близо 74 процента са непълнолетни, а останалите малолетни. Момчета са 417 .

От водените на отчет в ДПС в областта през миналата година учащите са 382 малолетни и непълнолетни лица. От социално слаби семейства са 37 момичета и момчета. Статистиката сочи, че 6 % от регистрираните не са работили и не са учили. В криминогенна семейна среда са живели 25 малолетни и непълнолетни.

"312 са били малолетните и непълнолетните в региона, преминали през детските педагогически стаи за извършени противообществени прояви. 234 са момичетата и момчетата от този контингент, извършили престъпления през миналата година", информират статистиците. От отчет в детските падагогически стаи са снети 131 лица, което е 25 % от целия контингент.