Хор Добруджански звуци кани на Великденски концерт с музика от Моцарт
Хор Добруджански звуци кани на Великденски концерт с музика от Моцарт / Дарик Добрич, архив

Великденски концерт ще поднесе на почитателите на музиката в Добрич Хор „Добруджански звуци". Събитието е посветено на 260 години от рождението на композитора Волфганг Амадеус Моцарт и на 115-ата годишнина от създаването на хора. Началото е в 18.00 ч. в Органова зала.

Концертът ще бъде с програма изцяло от класическа музика от Моцарт, каза за Дарик диригентът на хора Елвира Пастърмаджиева. В първата част ще бъдат изпълнени арии и дуети из опери, а във втората - хорови произведения, както и части от Реквием. Солисти ще бъдат Галина Великова, Галя Ованесян, Атанас Атанасов, Радослав Радев и Паско Ташев.

„Добруджански звуци" имат покана от Хор „Железни струни" от Разград за съвместно изпълнение на частите от Реквием на Моцарт. Това ще се случи наесен, ще участва и Разградската филхармония. Поканата е от диригента Красен Иванов, който ще присъства на концерта тази вечер в Добрич.

Елвира Пастърмаджиева сподели още, че този сезон съставът е изцяло на класическа вълна. Новият сезон ще започне с подготовка на мащабен коледен концерт, в който ще се включат всички добрички хорови формации. Ще бъде разучена Меса от Йозеф Хайдн. След това през новата година ще се подготвя репертоар с по-модерна музика, в който ще има и песни на АББА и Би Джийс.