7 водачи са установени да шофират пияни през почивните дни в Шумен
7 водачи са установени да шофират пияни през почивните дни в Шумен / netinfo

Седем водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през почивните дни в Шумен, информират от ОД на МВР.

На 28 април малко след 19:00 часа за проверка на ул."Станционна" до кръстовището с бул."Симеон Велики" в Шумен е спрян водач на лек автомобил Рено "Лагуна" с шуменска регистрация. Зад волана бил П.И./19г./ от града. Тестван е за алкохол. Дрегерът отчел 1, 77 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за извършено престъпление по чл. 343 "Б" от НК. Започнато е бързо производство.

Няколко часа по-късно в града е установен друг водач, който управлявал в нетрезво състояние. Минути след полунощ на бул."Ришки проход" в Шумен при проверка било установено, че местният жител Л.Б. /34г./ бил зад волана на Волво "Ц40" във видимо нетрезво състояние. След като бил изпробван за алкохол дрегерът отчел 2, 11 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за лабораторен анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Започнато е бързо производство за шофиране с над 1, 2 промила алкохол.

Сигнал за пътен инцидент между два леки автомобила марка "Мерцедес" близо до 5-ти километър край Шумен е получен малко преди 10 часа на 29 април. Пристигналият на място екип от сектор "Пътна полиция" установил че произшествието е станало около 09.45 часа поради движение с несъобразена с пътните условия скорост. Оказало се, че виновният водач М.М./57г./ от Шумен е шофирал с 1, 36 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е досъдебно производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол с над 1, 2 промила.

Шуменец, който управлявал Сузуки "Суифт" с шуменска регистрация бил спрян за проверка на бул."Велики Преслав" в града малко след 22.30 часа на 29 април. При извършената проверка било изяснено, че Х.Х./48г./ управлява с 1, 69 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. Започнато е досъдебно производство.

В Деня на труда са установени трима, които шофирали в нетрезво състояние. "Рекордьорът" от тях, който бил зад волана с 2, 47 промила предизвикал и пътен инцидент. Около 21:00 часа на 1 май между Каолиново и село Тодор Икономово водач на лек автомобил Фолксваген "Голф" с шуменска регистрация загубил контрол над автомобил, излязъл от пътното платно и се блъснал в крайпътна канавка. При отработване на произшествието било изяснено, че И.И./29г./ от село Пристое е седнал зад волана с 2, 47 промила алкохол в издишания въздух. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 "Б" от НК.

В 03.50 часа на ул."Климент Охридски" в Шумен на изхода на хипермаркет за проверка е спрян водач на лек автомобил Рено "Канго" с шуменска регистрация. Изяснено било, че водачът Ш.М./35г./ от града управлява с 1, 49 алкохол. Отказал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление, започнато е бързо производство.

Около 04.30 часа на бул."Симеон Велики" пред дискотека при извършване на рутинна проверка бил установен 24-годишен жител на село Благово, който управлявал лек автомобил БМВ 320 Д с шуменска регистрация след употреба на алкохол. След тест дрегерът отчел 1, 33 промила алкохол в издишания въздух. В.Т. е дал кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е досъдебно производство.